Klimakteriet

De flesta kvinnor kommer i klimakteriet i 45-55‑årsåldern. För vissa kommer menopausen tidigare och för andra senare. Gemensamt för alla är dock att östrogenproduktionen långsamt avtar.

Det är viktigt att komma ihåg att klimakteriet inte är en sjukdom, utan en fas i livet. Kroppen går igenom många förändringar, på samma sätt som den gjorde i puberteten.

Tiden innan man helt slutar att få mens (kan vara från 6 månader till 10 år!) varierar hormonerna mycket. Detta gör att många kvinnor kan känna sig i fysisk och psykisk obalans. Denna period kallas perimenopaus. När menopausen och den sista menstruationen närmar sig, sjunker östrogennivån kraftigt.

Östrogenbristen resulterar lätt i infektioner och torrhet i slidan med nedsatt sexlust som följd.

Många kvinnor i denna fas i livet erbjuds därför hormonbehandling. Det kan finnas många orsaker till att kvinnor väljer bort hormonbehandling, bl.a. rädslan för en ökad cancerrisk.

Alternativ till hormonbehandling är glidmedel, geléer eller skum som kan ge tillfällig lindring. REPADINA® plus är ett bra alternativ till hormonbehandling. Det verkar genom att återuppbygga slemhinnan och det har en positiv effekt på slidans pH-värde, vilket förebygger infektioner.

Klimakteriet är en fas i livet som alla kvinnor går igenom. Även om du inte längre är fertil behöver inte ditt samliv vara ett avslutat kapitel och du behöver inte känna obehag i ditt underliv. Med REPADINA® plus kan du tryggt gå klimakteriet till mötes.

Kort sagt:
  • Hormonella förändringar vid klimakteriet och låg östrogennivå kan leda till torrhet i slidan.
  • REPADINA® plus är en hormon- och parabenfri produkt.
  • REPADINA® plus är ett rekommenderat alternativ till hormoner, vid behandling av torrhet i slidan.
REPADINA® plus är för dig, som på ett sätt vill påverka ditt välmående och samliv i en positiv riktning